Олександр Бригинець Народний депутат України (Блок Петра Порошенка)

Україна готова продавати Путіну свої «містралі»?

Україна готова продавати Путіну свої «містралі»?

Українське ПАТ «Мотор Січ» порушує заборону експорту до Росії товарів, пов’язаних з війною та зі зброєю.

Днями в Запоріжжі відбулася зустріч делегації ПАТ «Мотор Січ» і представників Державного військово-промислового комітету Білорусії, де були укладені попередні договори щодо можливості розширення співробітництва з Білорусією. Зокрема, представниками ПАТ «Мотор Січ» опрацьовано питання з білоруськими оборонщиками про розгортання нових виробничих потужностей на «Оршанскому авіаремонтному заводі» з випуску малорозмірних газотурбінних двигунів для крилатих ракет. Після розгортання відповідної виробничої лінії, Білорусія може вже з 2016 року розпочати виробництво моторів на підприємстві в Орші, яке належить «Мотор Січ». Зараз йде опрацювання даного питання і готується пакет документів для підписання угоди.

Можна, звичайно, поставитися до заборони поставок Росії запчастин для військового обладнання і самого військового обладнання, як до суто формальної процедури, типу: «Тут якісь незрозумілі люди, з незрозумілих причин заборонили нам здійснювати поставки запчастин для крилатих ракет до Росії, тому ми почали працювати через Білорусію. Відтак, це нібито не Україна, а Білорусія віддала запчастини для воєнної техніки Путіну». Але, як на мене, цей підхід не лише хибний, але і злочинний. Ми не постачаємо Путіну зброю і її частини тому, що хочемо, щоб його армія була слабшою, щоб менше гинуло наших бійців на війні із тією ж Росію. І в цьому розумінні те, що робить «Мотор Січ» – злочин проти України.

Я звернувся до Генпрокуратури та СБУ з проханням здійснити перевірку дій керівництва «Мотор Січ» на предмет порушення чинного законодавства України, оскільки «Мотор Січ» не припиняють поставку двигунів до Росії, а лише переносять своє виробництво на іншу терито рію, де не діє ембарго.

В цьому я бачу дії пов’язані зі зрадою Україні та дії направлені проти інтересів держави. Я впевнений, що в Генпрокуратурі та СБУ повинні адекватно відреагувати на дії українських горе-бізнесменів.

Яке ж тоді Україна має право вимагати від Франції не постачати «Містралі», якщо Україна дозволяє українському підприємству «Мотор Січі» постачати двигуни для російських крилатих ракет?!

Подумайте, що буде, якщо та ж Франція піде нашим шляхом: продасть Містралі сухопутній Білорусії, а вже вона віддасть Росії?!».

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: