Остап Дроздов Журналіст

Про бюджет і викрадені Януковичем мільярди

Віктор Янукович

Генпрокуратура нам ще років зо три тому повідомляла, що за часи свого правління Янукович украв $100 млрд. Важливе уточнення: ці гроші він украв із держбюджету

При владі Янукович був рівно чотири роки. Це – 48 місяців. Це означає, що кожного місяця Янукович крав $2 млрд. Із державного бюджету.
А тепер питання. Януковича вже немає. Це означає, що сам факт відсутності мега-крадія Януковича мав би поповнювати державний бюджет на +$2 млрд. За умови, що хтось прийшов і закрив цю дірку. Логічно буде подумати: чому державний бюджет досі не відчуває на собі зникнення Януковича, який щомісяця крав $2 млрд?

Тут або Генпрокуратура явно перебільшує масштаби діянь Януковича – у що не вірю. Або Янукович крав не з бюджету – у що теж не вірю. Або ж ті, хто прийшли на діючу схему Януковича, досі її не закрили, хоча ті гроші, які щомісяця Янукович виводив із держбюджету, могли б повністю вирішити проблему фінансування війни на Донбасі та багато інших нагальних проблем.

Коли був Янукович – бюджет втрачав $2 млрд щомісяця. Не стало Януковича – а нічого не з'явилося в плюсах. Звичайно ж, така прямолінійна логіка не працює в тонких бюджетних справах, я же спеціально все спрощую. Але якщо взяти ширше – то й питання постане значно ширше. Після усунення режиму януковича наш держбюджет мав би відчути колосальні поповнення, адже ж ми в Ростов вигнали не лише Януковича, але й саме слово «красти», однотурові мусять з цим погодитись.

Хибну логіку моїх думок прошу списувати на погані стосунки з математикою, за що одразу приношу вибачення.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: