Павло Подобєд Історик

Чи є серед росіян друзі України?

Наші друзі – це не ті росіяни, які вважають нас братами і бажають «сделать всё как было до 2014 года», а ті, хто виступає за знищення першопричини російської агресії

Новий очільник Держприкордонслужби Сергій Дейнеко заявив, що кордон має бути відкритим для росіян-друзів. «Державний кордон має бути неприступною стіною для ворогів України, для небажаних осіб, які відвідували Крим, публічно закликали до анексії. З іншого боку – він має бути прозорим і комфортним для наших друзів", - сказав він в інтерв’ю для BBC News Україна.

Згідно цієї позиції вороги – лише ті, хто стріляв, вбивав, закликав до анексії, відвідував анексований Крим. Такий підхід хибний і шкідливий для України. Ми воюємо не персонально з Путіним, а з Російською імперією, яка опирається на підтримку росіян (громадян РФ). Для того аби росіянину не бути ворогом України замало не стріляти в українців. Громадяни держави-агресора повинні конкретними діями відмежуватися від своєї держави, і зробити це не в розмові із офіцером ДПС України на пункті перетину кордону, а публічними діями в РФ.

Наші друзі – це не ті росіяни, які вважають нас братами і бажають «сделать всё как было до 2014 года», а ті, хто виступає за знищення першопричини російської агресії. Такою першопричиною є імперська природа Росії. Інша природа Росії можлива лише в інших кордонах. «Всё как было» нас не влаштовує. «Всё как было» означає продовження російської агресії. Росія, як держава яку ми знаємо, повинна бути демонтована. На її місці мають виникнути нові держави.

Отже, наші друзі – це ті, хто конкретними справами доводять свою відданість ідеї дезінтеграції Російської Федерації. Всі інші – небажані особи.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: