Як покарати Кремль за його злочини

Вето Росії щодо Сирії є ще одним підтвердженням того, що ООН повинна бути реформована

Факт блокування резолюції Радбезу ООН щодо застосування хімічної зброї в Сирії говорить про те, що ООН повинна бути реформована, включаючи повноваження як самого Радбезу, так і його членів. Я вважаю, що країни, які перетворилися на відкрито фашистський режим, як Росія, не повинні мати права брати в заручники весь світ, в тому числі за допомогою своїх дій або бездіяльності в Раді безпеки ООН. Відповідно, поки ця організація не буде змінена потрібним чином, буде те ж саме. Росія де-факто перестала бути державою і перетворилася на міжнародного бандита.

Якщо в неї де-юре є право накласти вето на резолюцію ООН щодо створення міжнародного трибуналу по «Боїнгу» MH17, на резолюцію щодо розслідування хімічних атак в Сирії, якщо ми маємо справу з державою-бандитом, яка користується цим правом, ми можемо або змиритися з цим, або щось робити. Ну а для характеристики міжнародної репутації Росії і розуміння, чи вже досягнуто дно, підходить хіба що вираз «знизу знову постукали».

У мене немає ніяких міркувань з приводу того, хто ж все-таки стоїть за хімічними атаками - це має встановити група з розслідувань під егідою ООН. Але, як би там не було, я не вважаю, що хімічні атаки, вчинені режимом Асада, або хімічні атаки, потенційно вчинені режимом Путіна, дуже сильно відрізняються одна від одної - з тієї простої причини, що режим Путіна рятує режим Асада. Відповідальність за порятунок режиму Асада точно така ж, практично за будь-яких результатів розслідування хімічних атак. Рятуючи режим Асада, Путін так само відповідальний за те, що робить режим Асада, якщо атаки були вчинені ним.

Думаю, що ООН точно підлягає реформуванню. В історії вже був прецедент, коли Росію викинули з подібної організації. За війну 1939-1940-х років, розв'язану Сталіним проти Фінляндії, коли СРСР анексував дуже велику частину фінської території, Радянський Союз тоді виключили з Ліги Націй, організації-попередниці ООН. Зараз потрібно якимось чином зробити так, щоб держава, захоплена бандитами, не користувалася привілеями постійного члена Ради безпеки ООН. Насправді, це ще раз говорить про додаткові злочини режиму Путіна. Замість того, щоб відповідально поводитися в якості одного зі світових лідерів, РФ в особі путінського ОЗУ вчиняє міжнародні та військові злочини, якщо говорити про відомі події останніх як мінімум дев'яти років, включаючи агресію проти Грузії, кричущу агресію проти України та збитий цивільний «Боїнг». Це не поведінка відповідального постійного члена Ради безпеки ООН.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: