Олімпіада в Межигір’ї

Януковичу варто взяти приклад з Італії, відмовившись від безглуздої ідеї проводити зимові Олімпійські ігри 2022 року.

Януковичу варто взяти приклад з Італії, відмовившись від безглуздої ідеї проводити зимові Олімпійські ігри 2022 року. Порівняння двох непримітних новин, які з’явилися в українському інформаційному просторі, яскравіше за будь-які дані статистики та стиль життя чиновників вказує на прірву між керівниками країн ЄС та Януковичем.

Розглянемо першу – уряд Італії офіційно відмовився від підтримки заявки Риму на проведення літніх Олімпійських ігор 2020 року. Пояснення дуже просте – в умовах кризи керівництво країни не може взяти на себе фінансові гарантії проведення змагань. Попри всі суперечки, які виникли в Італії після цього, очевидно, що це рішення відповідальної влади, яка розуміє, що в скрутні часи не варто витрачати мільярди євро на другорядні речі. Потенційно ігри могли б принести інвестиції в країну, проте, скоріше за все, загнали б її в ще страшнішу боргову яму.

За прикладом далеко ходити не доводиться – варто поглянути на нинішній стан Греції. Ця країна в 2004 році провела ігри в Афінах, витратила на них близько 10 мільярдів євро, що, на думку багатьох експертів, і стало одним з головних чинників нинішнього економічної прірви. Італійці – народ розумний, вирішили не наступати на ті ж граблі. Люди там не менш гарячі, ніж у Греції, а тому кадри палаючих Афін для прем’єра Італії Маріо Монті стали вагомим аргументом.

Проте зовсім інша справа – Україна. У нас немов кризи немає, проблем з фінансами теж мабуть не існує, гроші МВФ нам ні до чого, а тому зимові ігри 2022 року «на Буковині» для Віктора Януковича – стратегічна мета. Показово, що одночасно з новиною з Італії в інформпросторі з'явилася інша - представники МОК їдуть на Прикарпаття оцінити можливість проведення зимової олімпіади. Для 99% відсотків населення України очевидно, що затія з зимовими іграми в країні з нашим кліматом і жалюгідним фінансовим становищем – це самогубство.

Досвід підготовки Сочі показав, що зимові ігри - це надзвичайно дороге задоволення – близько 30 мільярдів доларів. Ви тільки вдумайтесь в цю суму, це ледь не річний кошторис України! На жаль, апетити до розкрадань наших чиновників настільки великі, а впертість Президента настільки потужна, що ніхто ніяк не може вбити йому в голову відмовитись від цього безглуздя. Досвід організації власного Євро-2012 довів – на таких справах розкрадаються шалені кошти. Тут доводиться тільки сподіватись на інспекцію МОК, яка таки відмовить Україні, зекономивши нам безліч бюджетних коштів.

Якщо ж в Януковича така велика сверблячка проводити Олімпійські ігри, хай спробує організувати їх у себе в Межигір’ї. Ви будете сміятись, але ж у нього там є вся необхідна літня інфраструктура! Найперше, є гарний басейн – от вам можливість провести змагання з плавання. Поруч київське море, власний берег, який охороняє воєнізована охорона. Там можна влаштувати перегони на байдарках.

Є у Януковича в Межигір’ї власні тенісні корти – достатньо для проведення турніру такого рівня. Судячи зі знімків супутника, будує Віктор Федорович і прекрасне гольф поле. Цей вид спорту нещодавно потрапив до олімпійської програми, тому гольфісти тут не нудьгуватимуть.

Як свідчать працівники резиденції, у Межигір’ї Януковича кілометри і кілометри доріжок, на яких Президент любить пробігтись. Ось вам майданчик для легкоатлетів. Родзинкою олімпійських ігор в Межигір’ї, звичайно, стануть стрибки по пеньках Януковича. Спеціально для ігор і цей вид спорту включать до олімпійської програми. А що, сам Президент України проведе всім охочим майстер клас.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: