Вікторія Сюмар Народна депутатка України

Дещо про «корені» тероризму та сепаратизму в Україні

Хто фінансує так званих сепаратистів та терористів в Україні? Відповідь на це питання дає розуміння, хто є реальним ворогом

Терористична загроза, з якою зараз стикнулася Україна, є однією з найбільш небезпек сучасного світу. Як сьогодні сказав Андрій Парубій, світ випрацював ефективні методи боротьби з тероризмом, і перш за все це боротьба не так з виконавцями, як з організаторами та фінансистами терористичних операцій.

Хто фінансує так званих сепаратистів та терористів в Україні? Відповідь на це питання дає розуміння, хто є реальним ворогом. Нижче лише декілька фактів останніх спроб перерахування коштів та відповіді влади.

Лише за останні кілька днів, Держфінмоніторингом України спільно із Службою безпеки України заблоковано фінансову операцію, пов’язану із перерахуванням коштів у сумі 100,00 млн. рос. рублів (еквівалент 31,94 млн. грн.) з рахунку Представництва ВАТ «Головне управління облаштування військ» (м. Севастополь), на рахунок донецької компанії.

Засновником Представництва ВАТ «Головне управління облаштування військ» є ОАО «Главное управление обустройства войск» Міністерства оборони Російської Федерації. Тобто структура Міноборони РФ прямо перераховує кошти в Донецьк.

Також, Держфінмоніторингом України спільно з СБУ заблоковано фінансову операцію, пов’язану із перерахуванням коштів у сумі 8,10 млн. рос. рублів (еквівалент 2,59 млн. грн.) з рахунку «Фонду поддержки и защиты прав соотечественников проживающих за рубежом» (Російська Федерація), на рахунок ВГЖО «Дар життя».

До «Фонда поддержки и защиты прав соотечественников проживающих за рубежом» мають прямий стосунок такі російські посадовці, як міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, депутат Держдуми Аршба, заступник міністра закордонних справ Григорій Карасін та інші.

Керівником ВГЖО «Дар життя» є Вітренко Наталія Михайлівна – український політик, лідер прогресивної Соціалістичної партії України, яка відразу після переказу коштів зробила декілька голосних заяв на підтримку сепаратистів.

Це і є «корінь зла»: коли українські «громадські структури» чи політиків так легко купують за серйозні гроші де факто структури російської влади…

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: