Володимир В`ятрович Народний депутат

Ці вибори - репетиція до 2015 року

За результатами теперішніх виборів нинішня влада не буде усунута. Завдяки мажоритарникам їй вдасться втриматись.

За результатами теперішніх виборів нинішня влада не буде усунута. Завдяки мажоритарникам їй вдасться втриматись. Хоча є важлива тенденція: в цілому партії, які представляються як опозиційні, набрали більшість.

Якщо говорити про «Свободу», то я думаю, що це в першу чергу відповідь українського суспільства на ті радикальні антиукраїнські кроки, які були зроблені протягом останніх двох років, які вели чіткий наступ на основи української національної ідентичності, на мову, культуру, історію. Відповідно, це абсолютно очікувана реакція, підтримка «Свободи», як єдиної сили, яка на думку багатьох українців, чітко артикулює свої національні гасла і готова їх відстоювати.

Чи продовжиться ця тенденція? Очевидно це буде залежати від багатьох нюансів, від того, чи «Свобода» потрапивши в парламент буде здатна виправдати ту довіру, яку вона отримала і реалізувати конкретні кроки. Все буде залежати від того, чи влада нарешті схаменеться, чи буде продовжувати наступ на ті питання, які становлять основу національної ідентичності і на основи демократичних прав, чи влада зрозуміє, що це їй надто багато коштує і зуміє зупинитися на цьому шляху.

Ці вибори можна назвати репетицією до 2015 року і найбільше питання, яке стоїть перед опозицією – це визначити, хто буде єдиним представником опозиції на змаганнях зі ставлеником влади: чи то Януковичем, чи іншим ставлеником в 2015 році. Зараз, кожна з опозиційних сил має свого кандидата, якого вважає достойним кандидатом, щоб позмагатися за президентське крісло. Мова йде і про Яценюка, і про Кличка, і про Тягнибока. Думаю, що хід цих виборів буде залежати від того, чи зуміють ці три сили домовитися. Якщо зуміють, то, я переконаний, вони зуміють перемогти ставленика влади.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: