Юрій Бутусов Журналіст, громадський діяч

Молоді громадські активісти відмовилися від премії, до фінансування якої причетний Пінчук

Варто було б подивитися це відео тим депутатам Ради, які відвідують всі заходи Пінчука

Мовою оригіналу

Очень крутой поступок, обязательно посмотрите! Два молодых общественных лидера 28-летний Владислав Грезев (Vladyslav Greziev) и 25-летний Віталій Устименко были избраны победителями конкурса газеты «КиевПост» ТОП-30 до 30 лет, который проходит при участии известного олигарха Виктора Пинчука. Для поощрения молодежи, которая станет будущей общественной и государственной элитой. Но то, что они сделали - это настоящий поступок, из тех, которые внушают надежду за будущее нашей страны. Парни пришли на церемонию в майках «Хто замовив Катю Гандзюк?», чтобы выразить свою позицию по этому страшному преступлению. А затем... Они оба отказались от награды, в знак протеста против участия в финансировании конкурса Пичнука!

Почитайте эти достойные слова: «Повертаючись до Каті Гандзюк, згадуючи аномальну кількість нападів і вбивств інших активних громадян протягом останніх років, треба визнати, що легалізація цього насильства почалася із непокараності у вбивстві Георгія Гонгадзе. І ця непокараність стала можливою в тому числі завдяки включеності в процес відбілення винуватців цього злочину медіа-імперією Віктора Пінчука.

На жаль, сьогодні титульним спонсором премії найуспішніших українців є саме його фонд. Враховуючи сказане перед цим про компроміси, виклики сьогодення і вимоги до нових лідерів ми із Віталій Устименко змушені відмовитись від цієї нагороди.

Хочу зазначити, що ми робимо це із величезною повагою до редакції Kyiv Post, це чудові люди і професіонали з високими цінностями, і з такою ж високою повагою до інших достойних переможців премії.

Діяльність нових лідерів має бути направлена не на визнання, титули і нагороди, а на результат – позитивні зміни в Україні.

І таке наше рішення – це черговий шанс ці зміни запровадити».

Они пока не могут изменить мир - но они использовали эту площадку и эту возможность, чтобы показать - для лидеров до 30 важны сегодня ПРИНЦИПЫ и ПРАВИЛА, а не спонсорское бабло. Когда убили Георгия, Владиславу было 10 лет, Виталию - 7! Но в отличие от многих друзей Георгия, которые делают вид, что забыли о его гибели, и спокойно себе ходят общаются с Пинчуком, но даже ради приза эти двое мужчин на компромисс с совестью и памятью не пошли.

Стоило бы это посмотреть тем депутатам Верховной Рады, которые прикормленно ездят на все мероприятия Пинчука и в Давос и в Киеве, и боятся сделать олигарху хоть какое-то замечание. 

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: