Смерть усіх розсудила. Справу за позовом Гандзюк до Киви закрито

Смерть усіх розсудила. Справу за позовом Гандзюк до Киви закрито
Радник голови МВС Ілля Кива

Судове провадження закрили через смерть позивача

Солом'янський районний суд Києва закрив справу за позовом активістки Катерини Гандзюк до радника міністра внутрішніх справ і голови Соціалістичної партії Іллі Киви.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням ухвалу суду від 30 листопада.

Позивачка звернулася до суду після виходу інтерв’ю зі скандальним діячом на каналі «Еспресо» 2 жовтня цього року. В інтерв’ю Кива звинуватив Катерину в розкраданні бюджету.

«Я знаю Гандзюк. Вона є державним службовцем… яка сиділа на розкраданні міського бюджету. От і все. Серйозні звинувачення — звісно. Просто зручно так перевернути всю ситуацію», – заявив політик (див. відео на 8 хв. 30 с.).

30 жовтня юридична компанія «Міллер» звернулася до суду з позовом до Іллі Киви та ТК «Еспресо.TV» про захист честі, гідності та ділової репутації Катерини Гандзюк. У тексті позову наголошувалося, що висловлювання Киви є частиною кампанії приховування замовників нападів на активістів.

«Очевидно, що таку кампанію просуває МВС, адже ми не вперше чуємо, що Катерина - начебто корупціонер та проросійський діяч, яку вирішили покарати ветерани війни. Тому це їхня ініціатива, а значить справу розкрито і все можна зам’яти», - говорилося у повідомленні спільноти «Хто замовив Катю Гандзюк?» у Facebook.

2 листопада Солом'янський районний суд відкрив спрощене позовне провадження у цій цивільній справі.

Однак в ухвалі від 30 листопада сказано, що 5 листопада суд направив запит до відділу державної реєстрації смерті у Києві для перевірки інформації про смерть Катерини Гандзюк, яку поширили ЗМІ.

Згідно з відповіддю відділу державної реєстрації смерті Головного територіального управління юстиції у Києві, була проведена реєстрація смерті Катерини Гандзюк, про що складено актовий запис про смерть №18291 від 06.11.2018 року.

Таким чином, суд закрив провадження у справі, зіславшись на п.7 ч.1 ст. 255 ЦПК України (якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва).

Як відомо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Вилита зловмисником сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.
4 листопада Гандзюк померла у лікарні.
Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів нападу на Гандзюк відомостей щодо його замовників.
Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника.
Глава Національної поліції Сергій Князєв оприлюднив відеозапис із свідченнями і слідчим експериментом у справі про напад на Гандзюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: