Мер Черкас отримав ще одну підозру

Мер Черкас отримав ще одну підозру
Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу

Міському голові Черкас Анатолію Бондаренку, якого раніше звинуватили у перешкоджанні роботі депутатів, оголосили ще одну підозру — у зловживанні владою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

За даними відомства, йдеться про частину 2 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи, використання службовою особою влади всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам).

У прокуратурі розповіли, що, як встановило досудове розслідування, Бондаренко в липні 2017 року підписав і скерував до суду лист про відкликання апеляційної скарги в господарській справі за позовом Черкаської міської ради до приватного підприємства.

У позові міськрада вимагала стягнути з приватного підприємства заборгованість у зв’язку з невиконанням договору оренди щодо строків початку будівництва та розірвання договору.

Зазначається, що на підставі листа Бондаренка апеляційну скаргу міськради залишили без розгляду, через що бюджет Черкас недоотримав 447 тисяч гривень.

«Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу», — додали в прокуратурі.

Нагадаємо, 4 жовтня Черкаською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру міському голові Черкас у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 351 (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: