Національна опера відзначить ювілейний 150-й сезон оперно-балетним фестивалем з найкращими виставами

Національна опера відзначить ювілейний 150-й сезон оперно-балетним фестивалем з найкращими виставами

Національна опера підготувала для глядачів багато яскравих вистав, прем’єр, концертних програм, тематичних виставок

У рамках святкування ювілейного 150-го сезону у Національній опері відбудеться оперно-балетний фестиваль з включенням кращих вистав репертуару. У виставах візьмуть участь закордонні оперних виконавців та майстрів балету - світових зірок: Дмитро Попов, Олександр, Людмила Монастирська, Андрій Юркевич та Олександр Цимбалюк, Зоряна Кушплєр, Олена Бєлкіна, Георг Оніані, Олена Безсмертна, Олександр Путров, Бруклін Мак і Олеся Шайтанова.

До цієї дати також готується:

  • видання третього тому часопису про театр «Національна опера України - історія і сучасність 2012-2017»;
  • видання енциклопедії «Національна опера України»;
  • організація виставок книжок, документів та фоторобіт, присвячених творчим здобуткам Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г. Шевченка та його видатним діячам - «Національні опера та балет», «Кращі вистави театру останнього десятиліття» та персональні, присвячені життєдіяльності корифеїв оперно-балетної сцени, які працювали впродовж 1867 – 2017 рр., що будуть експонуватись протягом 150-го ювілейного сезону;
  • випуск відповідної сувенірної продукції .
  • Національний банк готує до випуску пам’ятні монети, присвячені 150-річчю Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г. Шевченка зі срібла номіналом 20 гривень та нейзильберу номіналом 5 гривень.


ПАТ «Укрпошта» з цієї нагоди випустить серії поштових марок і маркованого конверта.

Кульмінацією святкування ювілею театру стане урочистий Гала-концерт, що відбудеться 8 листопада. Спеціально до цієї події творчий колектив театру готує сцену «Січ» з опери Миколи Лисенка «Тарас Бульба», котра, разом з увертюрою до цієї опери, складе перший відділ концерту. У другому глядач побачить найвідоміші фрагменти світової оперної та балетної класики.

У новому сезоні буде поновлено оперу Шарля Гуно «Фауст» у постановці італійського режисера Маріо Корраді. Головні партії вже підготували Валентин Дитюк і Дмитро Кузьмін та Тарас Штонда і Сергій Ковнір. Також планується нова постановка опери Дж.Пуччіні «Богема».

У завершенні сезону глядачів очікує концерт французької оперної музики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: