США повернуть Україні картину, викрадену під час Другої світової війни

США повернуть Україні картину, викрадену під час Другої світової війни

Викрадена з Дніпропетровського художнього музею картина «Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною»

Це перший результативний випадок співпраці на офіційному державному рівні України і США щодо повернення пам'яток культурної спадщини

В Україну зі США повернеться полотно художника Михайла Паніна, вивезене під час Другої світової війни із Дніпропетровського художнього музею.

Про це у Facebook повідомила прес-служба посольства України в США.

«Посольство України в США разом зі Службою зовнішньої розвідки України у співпраці з ФБР проводять процедуру повернення картини художника Михайла Паніна «Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною», яка під час Другої світової війни зникла із Дніпропетровського художнього музею і згодом виявилася в США», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це «перший результативний випадок співпраці на офіційному державному рівні України і США щодо повернення пам'яток культурної спадщини, незаконно вивезеної за кордон».

У посольстві уточнили, що зараз проходить фінальний етап розгляду судом позову, за результатами якого картина повинна бути офіційно повернена в Україну.

«Також посол Валерій Чалий отримав листа від американців, в яких картина перебувала останніх 30 років і які не знали про те, що вона була вкрадена. Вони вітають відновлення справедливості і висловили впевненість, що цей мистецький доробок повернеться до своїх правочинних власників - народу України», - резюмували у посольстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: