Український фільм «Слово» отримав відзнаку кінофестивалю у Нью-Йорку

Український фільм «Слово» отримав відзнаку кінофестивалю у Нью-Йорку
Нагорода кінофестивалю

Короткометражний фільм «Слово» заснований на реальних подіях, що мали місце в Радянській Україні

Дипломна робота режисера-випускника Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого Ігоря Висневського отримала нагороду за найкращу режисуру Best Director in a short film кінофестивалю New York City International Film Festival.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

Короткометражний фільм «Слово» заснований на реальних подіях, що мали місце в Радянській Україні під час періоду в історії української літератури та мистецтва, що згодом отримав назву «Розстріляне відродження».

У 20-х-30-х роках XX століття українська культура зазнала неабиякого розквіту. Найкращі її представники – більш ніж 200 письменників, художників, поетів, музикантів та їхніх сімей – жили у харківському «Будинку радянських письменників України «Слово». Саме з них у 1933 році розпочались масштабні репресії української інтелігенції та її знищення сталінською владою.

Відзначений на фестивалі короткометражний ігровий фільм «Слово» став дипломною роботою Ігоря Висневського на ступінь бакалавра Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого.

Щорічний Міжнародний кінофестиваль у Нью-Йорку був заснований у 2010 році як платформа для талановитих кінематографістів-початківців з різних країн світу, які прагнуть продемонструвати свої роботи в Нью-Йорку. Фестиваль відомий повним циклом взаємодії з кіновиробниками: від перших показів до зустрічей з дистриб’юторами та відбірниками.

Як повідомляв «Главком», фільм «Жінка на війні» ісландського режисера Бенедикта Ерлінгсона, створений спільно з Францією, Ісландією і Україною за підтримки Держкіно України, покажуть на 71-му міжнародному кінофестивалі в Каннах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: