Голова Донецької ОДА Павло Кириленко оцінив потребу в апаратах вентиляції легень у 80 млн грн

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко оцінив потребу в апаратах вентиляції легень у 80 млн грн
Голова Донецької ОДА Павло Кириленко

На Донеччині є підприємства, які готові перепрофілюватися і виготовляти засоби захисту

У Донецькій області потреба в апаратах штучної вентиляції легень оцінюється в близько 80 млн грн. «Зараз потрібно, щоби вони були в наявності і треба зрозуміти терміни їх доставки», – сказав голова Донецької ОДА Павло Кириленко в інтерв’ю «Главкому».

«Проблема нестачі апаратів штучної вентиляції легень є не тільки в нашій області чи інших регіонах України. Це світова проблема. У Донецькій області таких апаратів більше 80. Але це також з урахуванням відділень, у яких вони постійно задіяні (тобто використовують для допомоги хворим на інші захворювання», – сказав Кириленко.

Голова Донецької ОДА зазначив, що вони склали перелік того, що потрібно перш за все, починаючи з апаратів штучної вентиляції легень. «Також це засоби індивідуального захисту, тобто маски, захисні костюми. Їх ми закуповуватимемо. Також у нас є підприємства, які готові перепрофілюватися і виготовляти засоби захисту. Зараз є проблема з постачанням матеріалу, з чого ці засоби захисту виготовлятимуть», – розповів Кириленко.

Нагадаємо, у Київській області планують закупити ще близько 50 апаратів штучної вентиляції легенів. Київський завод «Буревісник», що входить до складу «Укроборонпрому», має намір відновити виробництво апаратів штучної вентиляції легенів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: