ЄС привітав рішення про виділення Україні 117 тисяч доз вакцини Pfizer

ЄС привітав рішення про виділення Україні 117 тисяч доз вакцини Pfizer
На підтримку ініціативи Covax Європейська комісія, Європейський інвестиційний банк та держави-члени ЄС анонсували виділення понад 870 млн євро

Рішення про виділення вакцин було ухвалено 30 січня

Європейський Союз вітає виділення Україні 117 тисяч доз вакцин від Covid-19 виробництва компаній Pfizer/BioNTech в рамках механізму Covax, який підтримується ЄС.

Про це йдеться у заяві представництва ЄС в Україні.

Рішення про виділення вакцин було ухвалено 30 січня. На підтримку ініціативи Covax Європейська комісія, Європейський інвестиційний банк та держави-члени ЄС анонсували виділення понад 870 млн євро.

«Covid-19 став безпрецедентним викликом для усього світу. Коронавірус впливає на наше здоров’я, роботу, родини та якість життя. Вакцинація відіграє ключову роль у перемозі над пандемією. Жоден із нас не знаходиться в безпеці, доки безпека не гарантована для всіх. Засновуючись на принципах «Team Europe», Європейський Союз із гордістю підтримує зусилля Covax із забезпечення наших партнерів вакциною, і Україна стала однією із перших таких країн», – зазначив посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

Нагадаємо, 29 січня Рада ухвалила закон про екстрену реєстрацію вакцин. Завдяки цьому закону Україна зможе використовувати вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech, Sinovac Biotech, Moderna, Sinopharm, AstraZeneca.

Як повідомлялося, у лютому Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech, а також протягом першого півріччя 2021 року – від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: