Міністерство охорони здоров'я оприлюднило нові дані про побічні реакції після Covid-вакцинації

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило нові дані про побічні реакції після Covid-вакцинації

Ризик появи серйозних побічних явищ після ковід-вакцинації в Україні складає менше 1%

Фото: ЕРА

Найчастішими розладами після вакцинації є підвищення температури, втомлюваність, озноб, грипоподібний стан, почервоніння, біль у місці введення вакцини

Ризик появи серйозних побічних явищ після ковід-вакцинації в Україні складає менше 1%. Про це в Facebook повідомляє Державний експертний центр МОЗ.

«Станом на 26.07.2021 в Україні введено майже 4,7 мільйона доз вакцин. А саме: 499720 Covishield, 1484196 CoronaVac,1715780 Comirnaty та 964083 AstraZeneca. Відповідно до оновлених даних, ризик серйозних побічних явищ після вакцинації всіма зареєстрованими в Україні вакцинами залишається рідкісним - менше 1%», – йдеться у повідомленні.

За даними Державного експертного центру, несприятливі явища після імунізації AstraZeneca зафіксовані у жінок та чоловіків у віці 61-72 роки. Серед подібних випадків після вакцинації 85,6% були передбачуваними, з них серйозних – 4,8%. Серед непередбачених несприятливих подій (14,3%) були серйозними 48,3%.

Несприятливі події після імунізації вакциною Covishield частіше траплялися у жінок 31-45 років та чоловіків у віці 46-60 років. Серед всіх несприятливих подій після вакцинації 94,9% були передбачуваними, з них серйозних - 2,7%. Серед непередбачених несприятливих подій (5,1%) були серйозними 63,7%.

Несприятливі події після імунізації вакциною CoronaVac – у жінок віком 46-60, а у чоловіків у віці 61-72 роки. Серед всіх несприятливих подій після вакцинації 73% були передбачуваними, з них серйозних - 8,2%. Серед непередбачених несприятливих подій (26,8%) були серйозними 72,5%.

Після вакцинації вакциною Comirnaty несприятливі події частіше траплялися у жінок та чоловіків у віці 46-60 років. Серед всіх несприятливих подій після вакцинації 78,9% були передбачуваними, з них серйозних – 21%.

Серед найчастіших розладів після вакцинації в центрі назвали підвищення температури, втомлюваність, озноб, грипоподібний стан, почервоніння, біль у місці введення вакцини.

В Державному експертному центрі наголосили, що повідомити про несприятливі події після імунізації можна до автоматизованої інформаційної системи з фармаконагляду.

Як відомо, в Україні зробили майже 5 мільйонів щеплень від Covid-19.

До слова, міський голова Кропивницького Андрій Райкович запропонував розгорнути мобільні пункти вакцинації проти коронавірусу у комунальних автобусах та тролейбусах.

Як раніше писав «Главком», Міністерство охорони здоров'я планує дозволити робити друге щеплення вакциною Pfizer, якщо перша вакцинація відбулася за допомогою вакцин AstraZeneca або Moderna.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: