«Обережно, за кермом п’яний!» Українські водії встановили алкогольний антирекорд

«Обережно, за кермом п’яний!» Українські водії встановили алкогольний антирекорд
Найбільше п'яних водіїв поліція виявляє під час свят

Минулого року поліція зареєструвала найбільшу кількість за останні три роки п'яних водії

В Україні протягом 2019 року правоохоронці оштрафували 115 711 водіїв, які перебували у стані алкогольного сп’яніння. Для порівняння: у 2018 році було оштрафовано трохи більше 110 тис. осіб, за 2017 - понад 114 тис. людей.

Про це повідомив заступник голови Патрульної поліції України Олексій Білошицький.

За його словами, найбільше п'яних водіїв поліція виявляє під час свят. «Наприклад, в перші дні 2019 року патрульні Київської області зупинили автомобіль Renault, що «вихляв» по дорозі з боку в бік. Коли поліцейські зупинили цю машину, то виявилося, що водій ледве рухався і ледь міг вимовити слово. Алкотестер показав, що в крові порушника міститься рекордних 5,0 проміле при допустимих 0,2. При цьому водій намагався заперечувати, що п'яний. На нього було складено адмінпротокол», - розповіли у поліції.

Зазначається, що водії, в крові яких алкоголь перевищує норму в 25 разів (5 проміле) - не рідкість в Україні. Таких автомобілістів затримували у Волинській області та кількох - в Київській.

За словами правоохоронців, коли вони перевіряли на алкоголь водія в Луцьку, то алкотестер показав понад 5 проміле. «Це означає, що автомобіліст випив близько літра міцного спиртного перед поїздкою. А місяць тому в Бориспільському районі «відзначилася» 50-річна жінка-водій. На трасі Київ - Харків вона не впоралася з керуванням свого автомобіля Subaru XV і вилетіла в кювет. На місце події приїхали поліцейські і запідозрили, що жінка може бути п'яна. Вона не відмовилася пройти тест, останній показав 4,5 проміле в крові. Поліцейські кажуть, що серед жінок її антирекорд поки що ніхто не побив», - наголошують у поліції.

Не стали винятком і водії таксі. Як повідомила пресслужба патрульної поліції, нещодавно зателефонував чоловік і розповів про п'яного горе-водія. «Копи розшукали це авто, зупинили його і запропонували водієві пройти тест. В результаті алкотестер показав, що в крові таксиста 1,91 проміле. Це означає, що перед поїздкою той випив близько 200 грамів міцного спиртного», - кажуть у поліції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: