Байден на виробництві «Джавелінів» закликав Конгрес ухвалити рекордну допомогу Україні

Байден на виробництві «Джавелінів» закликав Конгрес ухвалити рекордну допомогу Україні
Байде подякував за роботу працівникам заводу, де виробляються ракети «Джавеліни»
фото з відкритих джерел

Джо Байден вважає, що США очолюють зусилля з надання допомоги українцям у захисті від нападів і військових злочинів Росії

Президент США Джо Байден у вівторок, 3 травня, відвідав одне з підприємств концерну Lockheed Martin у Трої, штат Алабама, подякувавши сотням працівникам заводу, де виробляються ракети «Джавеліни», які США постачають Україні. Байден назвав робітників Lockheed центральними фігурами у боротьбі за демократію.

«Я приїхав до Алабами, аби переконатися, що американці знають про велику роль, яку відіграє цей об'єкт на підтримку боротьби України за свободу», – сказав він і тричі подякував робітникам.

Сполучені Штати вже поставили «Джавелінів» до України 5,5 тисяч штук. До того ж що за 20 років цей завод в Алабамі виробив «Джавелінів» лише близько 50 тисяч штук. Президент також згадав про жахливі звірства, вчинені Росією, і «неймовірну хоробрість» українців.

За його словами, США очолюють зусилля з надання допомоги українцям у захисті від нападів і військових злочинів Росії, і робота американських співробітників Lockheed Martin робить це можливим. І в багатьох випадках, додав він пізніше, саме вони «виставляють російських військових дурнями».

Президент сказав, що це «переломний момент в історії», оскільки світ перебуває у битві між автократією і демократією. Байден також розповів, що новонароджених дітей в Україні називають «Джавелінами» – на честь ефективної зброї. Також він звернувся до Конгресу за дозволом на черговий транш воєнної допомоги Україні – це рекордні 33 мільярди доларів, 20 з яких піде саме на озброєння.

«Нам потрібно більше грошей, щоб бути впевненими, що Сполучені Штати можуть продовжувати надсилати зброю безпосередньо на лінію фронту свободи в Україні та продовжувати надавати економічну та гуманітарну допомогу, допомагати українському народу. Я закликаю Конгрес швидко затвердити це фінансування, щоб допомогти Україні й надалі досягати успіху в боротьбі з російською агресією, так само як вони це зробили, коли виграли битву за Київ. І переконатися, що Сполучені Штати та наші союзники зможуть поповнити наші власні запаси зброї, щоб замістити те, що ми надіслали Україні», – заявив Байден.

Нагадаємо, що 28 квітня Палата представників Конгресу США проголосувала за програму ленд-лізу для України. У ньому передбачається надання президенту США розширених повноважень щодо передачі або надання в оренду Україні оборонних засобів для «захисту цивільного населення від російського військового вторгнення» та для інших цілей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: