Через скупчення вірян у Почаївській лаврі розпочато кримінальне провадження

Через скупчення вірян у Почаївській лаврі розпочато кримінальне провадження

Божественна літургія у Почаївській Свято-Успенській лаврі відбулася за участю великої кількості вірян

Фото: Нацполіція

У Почаївській лаврі перебувала велика кількість осіб, які не дотримувалися соціальної дистанції та перебували без засобів індивідуального захисту

Поліція відкрила кримінальне провадження через порушення карантину в Почаївській Свято-Успенській лаврі Російської православної церкви в Україні на Тернопільщині.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

У поліції зазначили, що, як і у Святогірській Свято-Успенській лаврі на Донеччині, у Почаївській лаврі під час служби перебувала велика кількість осіб, які не дотримувалися соціальної дистанції, при цьому частина з них не використовувала засоби індивідуального захисту.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за статтею 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

«Божественна літургія у Почаївській Свято-Успенській лаврі відбулася за участю великої кількості вірян. Згідно із попередніми домовленостями з духовенством Почаївської лаври, богослужіння мало проводитися з виконанням всіх умов та правил карантину. Прихожани мали перебувати на прилеглій території, а не в храмі», - пояснили у поліції.

Зазначається, що пасхальне богослужіння розпочалося 18 квітня о 23-й годині. В цей час поліцейські зафіксували скупчення людей у храмі, ще кілька десятків прихожан перебували на вулиці. Переважна більшість не дотримувалися дистанції.

Окрім того, під час релігійної відправи духовенство відчинило двері монастиря, й віряни, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину.

До слова, у Почаївській лаврі в неділю, 19 квітня, помер 76-річний монах Аверкій. За інформацією ЗМІ, у монаха Аверкія був коронавірус.

Як відомо, поліція також порушила кримінальну справу через недотримання карантину у Святогірській лаврі

Раніше повідомлялося, що у Почаївській лаврі на Великдень зафіксували скупчення людей.

До слова, Міністерство охорони здоров'я підозрює, що у Почаївській лаврі — масове захворювання на коронавірус, але не може це підтвердити, тому що настоятель відмовляється від співпраці.

Як відомо, спалах коронавірусу зафіксовано в Києво-Печерській Лаврі. Тільки за добу там підтвердили 26 нових випадків, таким чином число хворих перевищило 100 осіб. Троє ченців Лаври померли.

Зазначимо, що попри карантин та загрозу для здоров’я людей, Московська церква закликала українців іти до церкви на Великдень.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: