Коли в Україні настане пік смертності від Covid-19. Національна академія наук дала прогноз

Коли в Україні настане пік смертності від Covid-19. Національна академія наук дала прогноз
Науковці вважають, що після досягнення піку захворюваності кількість нових випадків інфікування буде знижуватися до кінця травня

При обчисленнях вважалося, що карантинні заходи не будуть порушуватися на час святкування Великодня в Україні

В Україні пік смертності від коронавірусної інфекції Covid-19 може припасти на початок травня.

Відповідні дані випливають з результатів моделювання, проведеного в межах дослідження, результати якого було опубліковано на сайті Національної академії наук України (НАНУ).

«Якщо будуть продовжені карантинні заходи в тому ж обсязі, що і натепер, пік нових випадків Covid-19 у день буде припадати на 2-5 травня 2020 року, пік летальних випадків – на 3-8 травня», – пояснили в академії.

Науковці вважають, що після досягнення піку захворюваності кількість нових випадків інфікування буде знижуватися до кінця травня.

Документ клікабельний

«При обчисленнях вважалося, що карантинні заходи не будуть порушуватися на час святкування Великодня в Україні», – додали в Національній академії наук.

При цьому, заступник директора Інституту проблем математичних машин і систем НАН України Ігор Бровченко пояснив у Facebook, що даний документ, – «це не звіт, а, скоріш, інформаційне повідомлення, короткий витяг з прогнозу».

«Цей витяг був офіційно переданий в Центр громадського здоров’я МОЗ та РНБО, як результат двотижневої роботи робочої групи НАНУ», - додав він.

Як відомо, за даними Центу громадського здоров’я України, станом на 9:00 19 квітня в Україні 5449 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 141 летальний, 347 пацієнтів одужали.

Зазначимо, що у Почаївській лаврі на Великдень зафіксували скупчення людей.

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я підозрює, що у Почаївській лаврі — масове захворювання на коронавірус, але не може це підтвердити, тому що настоятель відмовляється від співпраці.

Як відомо, спалах коронавірусу зафіксовано в Києво-Печерській Лаврі. Тільки за добу там підтвердили 26 нових випадків, таким чином число хворих перевищило 100 осіб. Троє ченців Лаври померли.

Зазначимо, що попри карантин та загрозу для здоров’я людей, Московська церква закликала українців іти до церкви на Великдень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: