Як церкви дотримувались карантину. Фото з головних храмів

Як церкви дотримувались карантину. Фото з головних храмів
У Святогірській Лаврі РПЦ в Україні (Донецька область) вночі головний храм був заповнений людьми
Скріншот з онлайн-трансляції

Не всі церкви дотрималися карантинних рекомендацій

Цьогоріч Великдень в українських церквах проходить в умовах карантину, у зв’язку з чим обмежено всі традиційні святкові заходи та богослужіння.

Напередодні головного християнського свята МВС та релігійні конфесії визначили формат відзначання Великодня: у храмах повинно бути не більше 10 осіб, однак онлайн трансляція буде доступна для всіх.

Проте, як було видно на трансляціях, не всі церкви дотрималися карантинних рекомендацій, натомість допустили скупчення людей.

Великодню службу в Михайлівському Золотоверхому Соборі очолював предстоятель Української православної церкви митрополит Епіфаній.

8_02.

Під час трансляції було видно, що у соборі перебувало не більше 10 священнослужителів. Вірян до церкви не допускали.

0_20

У Свято-Пантелеймонівському храмі в Феофанії (Російська православна церква в Україні) частина церковників навіть перебувала у захисних медичних масках. 

1_50

Служба проходила у закритому режимі.

98_03

У Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври службу здійснювали кілька архімандритів, при цьому зйомка велася з такої відстані і такого ракурсу, що точно визначити їх досить складно. Традиційний хресний хід тут здійснювався прямо всередині храму, без виходу на вулицю.

9_18

Натомість у Святогірській Лаврі РПЦ в Україні (Донецька область) головний храм був заповнений людьми, служба проходила без дотримання карантинних заходів обережності.

1501105

Користувачі соцмереж вже обурилися безвідповідальністю вірян та священників Московської церкви на Донеччині.

Трансляції з Почаївської Лаври складалася із загальних планів церковного подвір'я, сам храм не показували, відповідно, скільки людей присутній тут, неясно.

91_25

У головному храмі УГКЦ Блаженніший Святослав лише вранці розпочав Великодню службу.

2020

Літургія проходить без вірян.

75844

До слова, Благодатний вогонь, який зійшов у Єрусалимі в храмі Гробу Господнього, буде привезено для Помісної церкви України. Вантаж має прибути вранці 19 квітня.

Зазначимо, біля Києво-Печерської Лаври надвечір 18 квітня утворилася черга з вірян, які прийшли, аби забрати Благодатний вогонь з Єрусалиму, який священники РПЦ в Україні літаком привезли до столиці.

Раніше у МВС заявили, що поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Великодніх служб.

Також повідомлялося, що МВС та релігійні конфесії визначили формат проведення свят: у храмах повинно бути не більше 10 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: