Держслужбу з надзвичайних ситуацій очолив Сергій Крук: що про нього відомо

Держслужбу з надзвичайних ситуацій очолив Сергій Крук: що про нього відомо
Сергій Крук раніше був начальником головного управління ДСНС України у Рівненській області
фото: ДСНС

Крук виконував обов’язки голови ДСНС з листопада 2021 року, після того, як уряд звільнив з цієї посади Миколу Чечоткіна

Кабінет міністрів призначив Сергія Крука головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій, повідомив представник Верховної Ради в уряді Тарас Мельничук.

«Призначено Крука Сергія Івановича головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій», – повідомив він.

10 листопада 2021 року уряд звільнив Миколу Чечоткіна з посади голови ДСНС, яку той обіймав з 2015 року.

До призначення на посаду в.о. голови ДСНС Сергій Крук сім років очолював головне управління служби в Рівненській області, до того – майже два десятки років працював рятувальником. Має звання генерал-майора служби цивільного захисту.

Крук виконував обов’язки голови ДСНС з листопада 2021 року, після того, як уряд звільнив з цієї посади Миколу Чечоткіна.

Згідно з останньою декларацією, Крук володіє земельною ділянкою у селі Вересневе на Рівненщині площею 15 соток. З 2004 року він разом із дружиною Оленою і двома доньками прописаний у будинку в селі Верхівськ площею 105,6 квадратного метра, власником якого є Іван Крук. Крім того, з 2009 року сім’я нового глави ДСНС користується будинком у Вересневому площею 212,8 квадратного метра, яким володіє Марія Крук.

Дружина Крука Олена має у селі Нова Українка на Рівненщині садовий будиночок (55,5 квадратного метра) і земельну ділянку (565 квадратних метрів). Вона також користується авто Volkswagen Tiguan 2019 року випуску, оформленим на Руслана Букату.

За 2021 рік Сергій Крук задекларував понад 704 тисячі гривень доходу на посаді очільника головного управління ДСНС на Рівненщині, Олена Крук – понад 247 тисяч гривень за роботу в Рівненському обласному військовому комісаріаті. Подружжя також тримає готівкою 950 тисяч гривень, 19 тисяч доларів і 16 тисяч євро.

5 лютого рівненське видання «Четверта влада» оприлюднило розслідування, згідно з яким теща Сергія Крука Тамара Крицко володіє трьома квартирами в Рівному, які придбала протягом 2013-19 років, а також із 2016 року будує житловий будинок у котеджному масиві в місті. У 2020 році Крицко, за даними журналістів, стала співзасновником фірми з групи компанній, яка є забудивником котеджного містечка.

При цьому теща Крука протягом 2016-2021 років офіційно отримувала до трьох тисяч гривень зарплати, тому, як стверджують ЗМІ, не могла дозволити придбання нерухомості. Новопризначений голова ДСНС сказав звертатися до тещі, а та пообіцяла передзвонити журналістам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: