Екіпажу судна «Норд» потрібні українські паспорти, щоб повернутися до окупованого Криму

Екіпажу судна «Норд» потрібні українські паспорти, щоб повернутися до окупованого Криму
Судно

Члени екіпажу можуть повернутися до окупованого Криму через адмінмежу

Члени екіпажу кримського судна «Норд» можуть поїхати до окупованого Криму, якщо на адміністративному кордоні покажуть паспорти громадян України. Про це розповів Громадському радіо речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«У даному випадку ми говоримо про громадян України, які проживають на тимчасово окупованій частині півострова. Якщо у них виникне бажання поїхати додому, вони можуть це зробити через адмінмежу, враховуючи так званий гуманітарний аспект, як це передбачено законодавством, - возз’єднання родини і таке інше. У межах законодавства ми можемо дозволити їм повернутися до домівок через адмінмежу як громадянам України», — пояснив речник.

Як повідомляв «Главком», команда судна «Норд», яке було затримано українськими прикордонниками 25 березня в Азовському морі, спробувала покинути територію України сьогодні вночі через автомобільний пункт пропуску «Гоптівка», що на Харківщині.

Раніше сьогодні Росія заявила, що українські прикордонники не випустили з країни екіпаж заарештованого керченського судна «Норд», який був оштрафований судом в Маріуполі за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України.

Як повідомляв «Главком», у п’ятницю ввечері адвокати внесли заставу за затриманого капітана судна «Норд» Володимира Горбенка.

Нагадаємо, у Херсонському міському суді 6 квітня відбулося засідання з обрання запобіжного заходу капітану арештованого керченського судна «Норд» Володимирові Горбенку, якого напередодні ввечері відпустили у зв’язку із закінченням терміну затримання.

Суд обрав Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення 35 тисяч 240 гривень.

Як відомо, 4 квітня українському повіреному в РФ вручили ноту протесту через арешт судна «Норд».

Нагадаємо, українські прикордонники вважають, що російському консулу нема чого робити на судні «Норд».

Як повідомлялося, 25 березня в Азовському морі прикордонники затримали кримське судно під російським прапором. Затримане судно було відконвойовано в порт Бердянська для перевірки і проведення подальших процесуальних дій. Капітану судна вручено підозру.

У російському МЗС заявили, що, затримавши судно «Норд» під прапором РФ, Україна «уподібнилася сомалійським піратам».

Також Росія пригрозила Україні відправити флот в Азовське море через затримання судна «Норд».

Приморський районний суд Маріуполя в п'ятницю ввечері, 6 квітня, призначив штраф більшості членів екіпажу риболовецького судна «Норд».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: