Прикордонники вважають, що російському консулу нема чого робити на судні «Норд»

Прикордонники вважають, що російському консулу нема чого робити на судні «Норд»

У екіпажа судна є доступ до адвокатів, також українська сторона піклується про їхнє харчувння та забезпечує усім необхідним для життя

Арештоване судно «Норд» під прапором РФ, порт реєстрації якого в анексованому Криму, є українським, члени команди, попередньо, також є громадянами України, і доступ посадових осіб російських дипломатичних установ до нього не передбачено. Про це повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

«Судно «Норд» є українським (порт реєстрації – Керч) і члени суднокоманди, попередньо, також є громадянами України, а тому доступ до нього посадових осіб російських дипломатичних установ не передбачено, адже норми Консульської Конвенції між Україною і Російською Федерацією від 15 січня 1993 року, на які посилається російська сторона, можуть застосовуватися до міждержавних відносин стосовно суден виключно акредитуючої держави», - повідомили у відомстві.

У ДПСУ нагадали, що 25 березня у частині українських вод Азовського моря корабель морської охорони Держприкордонслужби затримав риболовецьке судно-порушника «Норд» під прапором РФ.

«Капітан судна «Норд» і члени суднокоманди надали для перевірки недійсні суднові (вантажні) та паспортні документи, видані органами на тимчасово окупованій території, діяльність яких є незаконною», - додали у відомстві.

Наразі на судно «Норд» накладено арешт.Капітану судна вручено підозру.

«Члени судокоманди перебувають в статусі не пропущених через державний кордон України. В той же час українська сторона докладає усіх зусиль, аби забезпечити екіпаж усім необхідним. Зокрема, судно «Норд» підключено до промислового електроживлення Бердянського МТП, забезпечено доступ адвокатів до членів суднокоманди та право на захист екіпажу, а також надано продукти харчування, медикаменти та інші необхідні речі», - зазначили у відомстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: