Морпіхи на Азові тренувалися відбивати атаки десанту

Морпіхи на Азові тренувалися відбивати атаки десанту
Учасники навчань відпрацьовували питання відбиття морського десанту противника, звільнення та взяття під контроль важливих об’єктів інфраструктури

Учасники навчань відпрацьовували відбиття атак противника, звільнення та взяття під контроль важливих об’єктів

На узбережжі Азовського моря пройшли тактико-спеціальні навчання з бойовою стрільбою з особовим складом підрозділів бригад морської піхоти у взаємодії з авіацією Сухопутних військ ЗС України, підрозділами десантно-штурмових військ ЗС України, морською авіацією ВМС ЗС України та Державною прикордонною службою України. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Зазначають, що учасники навчань відпрацьовували питання відбиття морського десанту противника, звільнення та взяття під контроль важливих об’єктів інфраструктури у виключній морській економічній зоні України.

Під час тренування морські піхотинці вдосконалювали навички десантування на необладнане узбережжя з повітря посадковим способом під прикриттям авіації Сухопутних військ. Крім того, були відпрацьовані питання нанесення вогневого ураження по морських цілях, протиповітряної оборони, надання першої медичної допомоги та евакуації особового складу і техніки з поля бою.

«Були проведені спільні двоступеневі командно-штабні навчання із залученням батальйонів до практичних дій. Підрозділи відпрацювали практичні дії щодо захоплення важливих об’єктів на узбережжі та їхнього утримання», - зазначив командир окремої бригади морської піхоти полковник Микола Палас.

Як повідомлялось, 22 травня на Чернігівщині поблизу селища Гончарівське під керівництвом заступника міністра оборони України Олександра Миронюка пройшли типові випробування легкого переносного ракетного комплексу «Корсар» з удосконаленим прицілом, який значно розширює бойові можливості комплексу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: