Паводок на Закарпатті: ситуація у верхніх течіях річок стабілізувалася

Паводок на Закарпатті: ситуація у верхніх течіях річок стабілізувалася
Паводок на Закарпатті
Фото: mukachevo.net

На більшості річок на Закарпатті спостерігається зниження рівнів води

Паводкова ситуація у верхніх течіях річок на Закарпатті стабілізувалася, на більшості річок спостерігається зниження рівнів води. Про це інформує Державна служба з надзвичайних ситуацій.

За даними Гідрометеорологічного центру протягом 17 грудня на території Закарпатської області опадів не прогнозується. У нижніх течіях річок очікується проходження максимальних рівнів води без катастрофічних наслідків.

На Закарпатті залишаються підтопленими: 983 - дворогосподарств (самовільна забудова в низинах та зонах можливого підтоплення), у тому числі 221 – житлових будинків у с. Вільхівка Іршавського району (рівень води становить до 30 см); 81 - підвальних приміщень; 2 тис. 405 га - сільгоспугідь; 8 - ділянок автомобільних доріг загальною протяжністю 2 тис. 100 м (висота водяного покрову 10-50 см), частково пошкоджено 2 – мостові переправи місцевого значення.

Жертв та постраждалих немає.

Відкачено води з домогосподарств – близько 30 тис. м куб. – ДСНС, близько 3 млн м куб. – підрозділами управління водного господарства.

Забезпечено об’їзди 7 ускладнених ділянок автомобільних доріг.

Для проведення аварійно-рятувальних та протипаводкових робіт залучено 563 чоловік та 94 од. техніки, з них: від ДСНС 155 чоловік особового складу та 47 од. техніки (у тому числі 16 мотопомп); від управління водного господарства 400 працівників та 44 одиниці техніки (у тому числі 24 насосні станції великої потужності), від Національної поліції 8 чоловік особового складу і 3 одиниці техніки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: