Смерть Гандзюк: Поліція очікує, що організатори тепер отямляться

Смерть Гандзюк: Поліція очікує, що організатори тепер отямляться

Поліція очікує, що організатори все ж назвуть замовника

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів смертельного нападу на активістку Катерину Гандзюк відомостей стосовно його замовників. Відповідну заяву поширило МВС.

«Національна поліція України надає всю необхідну допомогу, аби замовник був названий і поніс покарання. У зв‘язку зі смертю потерпілої очікуємо, що затримані організатори нападу дадуть додаткові свідчення щодо того, чиє замовлення вони виконували», - наводяться у ній слова Князєва.

«Ми докладемо усіх зусиль, аби мотиви цього злочину були встановлені, а замовники - притягнуті до відповідальності», - запевнив начальник відомства.

Князєв також зауважив, що поліція виконала свою роботу стосовно організатора і виконавців. Він нагадав, що поліція затримала п’ятьох співучасників злочину, яких було заарештовано.

«Оскільки слідство майже завершене, вся доказова база зібрана, найближчим часом матеріали кримінального провадження передамо до суду. Якщо провина затриманих (серед них - безпосередній організатор і виконавець – Князєв) буде доведена - їм загрожує до 15 років позбавлення волі або пожиттєве ув‘язнення», - відзначив начальник поліції.

Раніше стало відомо про смерть активістки Катерина Гандзюк, на яку 21 липня у Херсоні було скоєно напад із застосуванням сірчаної кислоти.

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття рідним активістки Катерини Гандзюк, вбитої внаслідок нападу.

Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган вимагає знайти винних у вбивстві активістки Катерини Гандзюк.

Поліція працює над встановленням замовників нападу на Гандзюк. Правоохоронці затримали п'ятьох осіб, підозрюваних у скоєнні цього злочину.

Поліція перекваліфікувала напад на чиновницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк як закінчене умисне вбивство.

Нагадаємо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Як відомо, сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: