Посольство США радить американцям не їхати в Україну на Рош га-Шана

Посольство США радить американцям не їхати в Україну на Рош га-Шана
Громадян США закликають не відвідувати Україну на Рош Ха-Шана
фото з відкритих джерел

В посольстві США зазначають, що після 24 лютого призупинили консульські послуги

Посольство США в Україні радить американцям не їхати в Україну на святкування Рош га-Шана.  Про це йдеться у зверненні дипустанови до громадян США.

Посольство нагадало, що Україна має четверту категорію рекомендацій щодо подорожей: «Не подорожуйте». Також зазначається, що посольство призупинило надання консульських послуг в Україні після початку вторгнення РФ у лютому.

Крім того, американське представництво рекомендує громадянам, які перебувають в Україні, виїжджати, уважно стежити за повідомленнями уряду та ЗМІ щодо змін умов безпеки, а також нагадує про можливість атак, злочинів та заворушень.

«Безпекова ситуація по всій Україні дуже нестабільна. Громадяни США повинні залишатися пильними та вживати відповідних заходів для підвищення обізнаності щодо безпеки», – наголошує посольство.

Як повідомлялося, паломникам-хасидам радять утриматися цього року від візиту до України на святкування Рош га-Шана. Рішення прийнято спільно правоохоронними структурами Ізраїлю та відповідними органами української влади.

Свято Рош га-Шана у 2022 році відзначатимуть з 25 по 27 вересня.

У рамках підготовки до майбутнього свята Рош га-Шана в Умані розпочали реставрацію внутрішнього вигляду меморіального комплексу раббі Нахмана.

Рош га-Шана –  це свято початку нового року для кожного, хто сповідує юдаїзм. В Україні воно відоме широкому загалу здебільшого завдяки щорічному паломництву до могили цадика Нахмана в Умані. В останній рік свого життя засновник течії брацлавського хасидизму закликав усіх послідовників провести свято разом з ним. Його учні на чолі з Натаном витлумачили це як заклик до відвідин могили вчителя.

Нагадаємо, раніше посол Ізраїлю Михайло Бродський в інтерв’ю «Главкому» звернувся до євреїв, які зібралися під час війни до Умані. Він закликав своїх громадян цього року не їхати в Україну на свято Рош-га-Шана.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: