У Жашкові заборонили приносити на могили штучні квіти

У Жашкові заборонили приносити на могили штучні квіти

Використання штучних квітів у поминальні дні заборонили у місті Черкаської області

У Жашкові (Черкаська область) виконавчий комітет міста заборонив приносити штучні квіти на кладовища. Про це повідомляє місцеве видання procherk.info.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Жашківської міської ради №54 від 20.04.2017 року та згідно з п.4.12.3.1 та 4.12.3.2 Правил благоустрою, санітарного утримання території, забезпечення чистоти і порядку в місті Жашків, затверджених рішенням Жашківської міської ради №39-4/VI від 09.09.2014 року:

- Утримання місць поховання не передбачає розміщення екологічно небезпечних штучних квітів,вінків на могилах у зв’язку з шкодою для навколишнього середовища;

- Заборонити використання об’єктів благоустрою територіальної громади для реалізації штучних квітів, кошиків, вінків, виготовлених із пластику.

Відзначається, що за порушення цієї постанови можна отримати штраф від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, раніше Патріарх Філарет закликав українців не купувати штучні квіти, бо вони забруднюють наколишнє середовище.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: