Ватажок бойовиків «ДНР» назвав час обміну полоненими

Ватажок бойовиків «ДНР» назвав час обміну полоненими
Обмін полоненими (архівне фото)

Захарченко підписав «указ» про помилування незаконно утримуваних на окупованому Донбасі українських громадян

Ватажок терористичної «ДНР» Олександр Захарченко підписав «указ» про помилування незаконно утримуваних в самопроголошеній «республіці» осіб, які підлягають подальшому обміну з українською стороною. Про це він заявив сьогодні журналістам, повідомляють сепаратистські ЗМІ.

«Сьогодні я підписав указ про помилування тих людей, яких завтра будемо міняти», - сказав ватажок бойовиків.

Захарченко додав, що, за попередніми домовленостями, процедура обміну полоненими відбудеться у середу, 27 грудня, о 13:00. За його словами, очікується, що при обміні полоненими будуть присутні представники церкви.

«Завтра будуть представники Української православної церкви Московського патріархату і Російської православної церкви», - сказав він.

25 грудня стало відомо, що обмін заручниками за формулою «306 на 74» відбудеться у середу, 27 грудня. Його час і місце не повідомляють з міркувань безпеки. Передбачається, що Україна передасть бойовикам тих осіб, звільнення яких не суперечить законодавству.

За словами координатора групи щодо обміну полоненими «Патріот» Олега Котенко, українська сторона не знає, кого звільнять з полону бойовиків.

Президент України Петро Порошенко доручив забезпечити звільнених українців медичною допомогою, а також оперативно доставити їх до власних родин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: