«Беремо тих людей, яких знаходимо». Богдан розказав, як будується кадрова політика Зеленського

«Беремо тих людей, яких знаходимо». Богдан розказав, як будується кадрова політика Зеленського
«Ви уявляєте призначити 24 губернатора, де їх взяти?» - питає Андрій Богдан
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Кандидати в глави Одеської і Луганської ОДА, яких критикують останніми днями, ідеологічно вписуються в систему координат нової влади, запевняє Андрій Богдан

Кандидатури голів обласних держадміністрацій були відібрані HR-агентствами. Про це заявив глава Офісу президента Андрій Богдан в інтерв’ю РБК-Україна.

«Всі губернатори відібрані ейчарами. Оскільки йдуть вибори, немає можливості проводити якісь голосування», - сказав він.

При цьому він зазначив, що вже наступного року губернаторів будуть обирати за допомогою народного голосування, як це і заявлялось раніше.

«Хоча була класна ідея, але ми від неї відмовилися, - зробити референдум щодо обрання губернаторів. У нас вибори Верховної ради, добровільно проголосуйте ще за чотири-п'ять кандидатур, кого ви хочете бачити губернатором. Було б класно, але не встигаємо. Є варіант через рік це поєднати з місцевими виборами», - пояснив Андрій Богдан.

На його думку, в Україні взагалі є глобальна проблема з кадрами.

«Ви уявляєте призначити 24 губернатора, де їх взяти? Він повинен бути з досвідом. Тобто, вже був на державній службі? О, в нього квартира? О, все!.. - описав ситуацію глава Офісу президента. - Потрібно зняти рожеві окуляри і зрозуміти, що ми знаходимося на війні, тому беремо тих людей, яких знаходимо».

Щодо двох кандидатур на посаду голів ОДА – одеського Андрія Андрейчикова та луганського Віталія Комарницького – було найбільше критики. Частина міністрів навіть влаштували протест на засіданні уряду, коли розглядались ці кандидатури.

З’ясувалось, що Андрейчиков є знайомим президента Зеленского

«Одеський – це якийсь колега Володимира Олександровича. Було кілька варіантів, але цей самий підходящий. Те, що в нього кидають какашки, абсолютно несправедливо», -вважає Богдан.

А кандидатуру Віталія Комарницього запропонувало власне HR-агентство.

«Луганського, по-моєму, так, ейчари привели. Мій заступник Трофимов може розповісти докладніше. Я лише погоджував ті кандидатури, які надійшли. Я не розумію в чому негатив», - дивується очільник Офісу президента.

Нагадаємо, Андрейчиков володіє підприємством «Балкер», яке є постійним постачальником побутового брухту і відходів на Молдавський металургійний завод, розташований у Придністров’ї. Також повідомлялось, що він через закритий мисливський клуб пов'язаний з одеськими сепаратистами Дмитром Черепом і Сергієм Кушніром. Андрейчиков цей зв'язок спростовував.

А Віталій Комарницький – колишній депутат Луганської облради від Партії регіонів, якого ж до речі підозрюють в українофобстві.

«Я не бачив, щоб виступав за "русский мир", чи може я щось пропустив. А другий металобрухтом займався. Він порушував законодавство України?» - прокоментував Богдан копромат на кандидатів від президента.

При цьому він зазначає, що ці кандидатури ідеологічно вписуються в систему координат нової влади.

«Що таке губернатор? Це запобіжник, комунікатор між бізнесом і суспільством, регіоном і центральною владою. Він повинен доносити правильні сигнали, щоб концентрація влади в регіоні не була в одних руках і щоб ця концентрація не робила якоїсь шкоди розвитку регіону. Мало того, він повинен бути рекламним агентством цього регіону для міжнародних інвесторів. Ці люди всі з бізнесу, освічені, ідеологічно вписуються в нашу систему координат», - сказав Андрій Богдан.

Читайте також: «Коти у мішку». Губернатори Зеленського. Хто вони?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: