Білецький прокоментував ймовірність військового перевороту

Білецький прокоментував ймовірність військового перевороту
Андрій Білецький

Білецький: Переворот не викличе внутрішнього спротиву у багатьох військових, але його не буде

Народний депутат, лідер партії «Національний корпус», засновник полку «Азов» Андрій Білецький вважає, що в Україні військового перевороту все ж таки не буде, попри відсутність внутрішнього спротиву ідеї перевороту у значної частини військових. Про це він сказав в інтерв’ю «Радіо Свобода».

За його словами, він не вірить можливість військового перевороту.

«Я не вірю в можливість військового перевороту. Я вам відразу кажу. Є дуже багато причин, починаючи від війни… (чому це неможливо – ред.). Але я вам можу сказати, що внутрішньо підтримати, наприклад, силову зміну влади – на це погодиться… Тобто це не викличе у них негативу, а викличе, радше, позитив. Це значна частина військових. Це безумовно», - сказав він.

Білецький також виказав переконання, що бійці «Азову» не будуть готовими практичними діями підтримати переворот у разі його початку, проте внутрішньо йому співчуватимуть.

«Вони («азовці» - ред.) не підуть на цю річ (на переворот – ред.). Я в цьому не сумніваюся. Але внутрішньо підтримають. Тому що ці люди… Люди на війні бачать чудово, тому що у них є сім’ї, вони не відрізані і не живуть на якомусь острові, бачать ситуацію всередині країни – економічну, соціальну, політичну, моральну деградацію, але в той же час вони бачать й те, що у більшості (я можу це зрозуміти, не простити) людей на обличчях є величезна накопичена втома від війни. Так от, люди тут воліють вже війну не помічати багато в чому, а люди на фронті бачать небезпеку в тилу величезну, і це помножено на те, що вони бачать перед собою, перед обличчям на фронті», - додав він.

Як відомо, у п’ятницю, 23 березня, Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави. 

Савченко в суді оголосила про голодування.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

Читайте також матеріал: «Бабах!». Як «пакували» Героя України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: