ЦВК не визнала «виборів» на окупованому Донбасі

ЦВК не визнала «виборів» на окупованому Донбасі
ЦВК категорично заперечила наявність будь-якого юридичного значення цих «виборів»

Відомство констатувало, що псевдовибори порушують норми Конституції України

Центральна виборча комісія наголошує, що «вибори», проведені 11 листопада 2018 року на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях України, є нелегітимними. Про це йдеться у повідомленні, поширеному відомством понеділкового ранку.

«[Псевдовибори] організовані й проведені в порушення норм Конституції України та виборчого законодавства, всупереч нормам і принципам міжнародного права. Внаслідок цього зазначені «вибори» не породжують будь-якого легітимного результату, тобто не мають жодних правових наслідків», - констатувало відомство.

Відтак ЦВК категорично заперечила наявність будь-якого юридичного значення цих незаконних та маніпулятивних «виборів». Комісія наголосила, що лише проведення виборів у повній відповідності до українського законодавства та стандартів ОБСЄ із забезпеченням відповідного міжнародного спостереження є запорукою правового результату виборчого процесу.

Раніше голова Служби безпеки України Василь Грицак закликав жителів окупованих територій Луганської та Донецької областей ігнорувати так звані вибори, що заплановані на 11 листопада.

Служба безпеки України встановила, що так звані вибори, організовані окупаційною адміністрацією Росії на Донбасі, будуть забезпечувати близько 6,5 тис. членів «дільничних виборчих комісій».

Раніше у США закликали жителів Донбасу бойкотувати «вибори» в ОРДЛО.

Президент Петро Порошенко закликав мешканців «ДНР» та «ЛНР» не голосувати на так званих виборах. Він також подякував світовим лідерам за рішуче невизнання псевдовиборів на Донбасі.

Читайте також статтю «Главкома»: Донбасу не залишили вибору

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: