Дії Угорщини симетричні з висловлюваннями російських політиків - Турчинов

Дії Угорщини симетричні з висловлюваннями російських політиків - Турчинов
Секретар РНБО Олександр Турчинов
Фото: Главком

Турчинов зауважив, що проблеми з Угорщиною виникли не сьогодні

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що останні дії угорської влади йдуть не на користь єдності Європи.

«Останні дії Угорщини симетричні з висловлюваннями російських політиків. Вони діють не на користь єдності Європи», - сказав Турчинов.

Він зауважив, що проблеми з Угорщиною виникли не сьогодні. Протягом останніх років угорські політики роблять дуже багато кроків, щоб заблокувати співпрацю України з НАТО. На думку Турчинова, таким чином угорські політики піднімають свій імідж.

Водночас Турчинов зауважив, що український уряд та парламент у мовному питанні, до якого має претензії Угорщина, діють відповідно до висновків Венеціанської комісії.

Як відомо, глава МЗС України Павло Клімкін у четвер заявив, що реакція Угорщини на конфлікт у Берегово на Закарпатті, яка вирішила вислати українського консула у відповідь на аналогічний крок Києва, «є абсолютно і фундаментально неадекватною».

Нагадаємо, у четвер МЗС України повідомило посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня, що консула Угорщини у місті Берегово оголошено персоною нон грата.

Нагадаємо, 1 жовтня в МЗС України заявили, якщо міністерство закордонних справ Угорщини не ухвалить рішення про відкликання консула з Берегово, українська сторона сама запропонує йому залишити територію України.

Як повідомляв «Главком», між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України у Берегово.

На зустрічі глав МЗС України і Угорщини Павла Клімкіна і Петера Сійярто не вдалося досягнути згоди з ключових питань задля вирішення проблеми, пов’язаної з прихованою видачею угорських паспортів громадянам України

СБУ взялася за розслідування «паспортного скандалу» на Закарпатті.

Прокуратура порушила кримінальну справу через видачу українцям угорських паспортів на Закарпатті. Справу порушили за статтею про державну зраду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: