Дипломат: деякі лідери країн-членів НАТО здивовані тим, що Україна досі не в Альянсі

Дипломат: деякі лідери країн-членів НАТО здивовані тим, що Україна досі не в Альянсі
Вадим Пристайко

Серед лідерів країн-членів Альянсу є думка, що просування України до НАТО може спричинити відкриту агресію Росії

Двері НАТО відкриті для Києва, а лідери деяких країн-членів не приховують, що готові вже зараз бачити Україну членом Альянсу. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив глава місії України при НАТО Вадим Пристайко.

«Коли Македонії пропонують розпочати переговори про членство, деякі лідери країн-членів НАТО запитують себе, чому Україна, найбільша держава в Європі, із армією, яка має бойовий досвід в протистоянні з Росією, ще не запрошена стати членом Альянсу», - розповів він.

Пристайко визнав, що не всі країни підтримують Україну з її прагненням долучитись до НАТО. А також є думка, що Україна не усвідомлює небезпеку, з якою стикнулась, так як просування до НАТО може спричинити відкриту агресію Росії. «Ми відповідаємо, що чуємо цю позицію…, намагаємося, так би мовити, одночасно відчувати серцем й думати головою, і впевнені, що треба рухатися у євроатлантичному напрямку. Ми переконані, що найбільша небезпека для нас – це залишитись у стані невизначеності, зажатими між військовими блоками», - відзначив дипломат.

Читайте також: Вадим Пристайко: Угорці реально намагалися не допустити президента України на саміт НАТО. Ми цього не забудемо

11-12 липня у Брюсселі пройшов 29-й щорічний саміт НАТО. Саміт Північноатлантичного альянсу підтвердив євроатлантичні прагнення України.

Пристайко розповів, що угорські дипломати намагалися не допустити президента Петра Порошенка на Саміт Альянсу.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп під час прес-конференції на саміті НАТО 12 липня у відповідь на питання, чи визнає він російську анексію Криму, зазначив, що йому не подобається те, що відбувається на півострові, але анексія Криму є відповідальністю його попередника —Барака Обами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: