Філарет вірить, що Православну церкву України визнають патріархатом

Філарет вірить, що Православну церкву України визнають патріархатом

Поки що українську церкву визнали як митрополію

Почесний патріарх Православної Церкви в Україні Філарет вірить, що Православну церкву України  визнають патріархатом і розколу у світовому православ’ї не буде.

Про це Філарет заявив в інтерв’ю телеканалу «Прямий».

«Поки що нас визнали як митрополію, і ми з цим згідні. Хоч ми 25 років були патріархатом, але зараз погодились на те, що ми - митрополія, але митрополія для всього православ’я. Ми маємо претензію на патріархат тому, що ми - велика церква. Ми маємо надію, що Українську Церкву з часом константинопольський Вселенський патріарх визнає і патріархатом. Це - майбутнє, але це буде», - сказав Філарет.

За його словами, з отриманням Томосу про автокефалію української церкви значна, більша частина православних церков увійде у спілкування з нею.

«Частина помісних церков, а також російська церква, антіохійська церква та деякі інші не ввійдуть у спілкування з українською церквою, але це - тимчасово. Поступово всі ввійдуть в молитовне єднання і з Вселенським патріархом, і з українською церквою. В тому числі і російська, тому що іншого шляху нема. Раз ми православні, то повинні триматись єдності», - підкреслив Патріарх.

Нагадаємо, Томос про автокефалію об’єднаної Православної церкви України виставлять у трапезному храмі Софійського собору (Малій Софії) 7 січня

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. 

Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

Вранці 5 січня президент Порошенко зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: