Голова Миколаївської ОДА стверджує, що на Сході країни громадянська війна

Голова Миколаївської ОДА стверджує, що на Сході країни громадянська війна
Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім

Миколаївський керманич підтвердив свої ж слова, які говорив сім років тому

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім вважає, що бойові дії на території Луганської та Донецької областей – це громадянська війна.

Таку думку миколаївський губернатор повторив у коментарі місцевим журналістам в день презентації плану заходів з нагоди святкування 30–річчя Незалежності України.

Кореспондент миколаївського видання «Шиповник» попросила Віталія Кіма пояснити, що він мав на увазі в 2014 році, коли писав, що на сході України відбувається громадянська війна.

Через 7 років миколаївський губернатор підтвердив свої ж слова, що на Донбасі воюють громадяни України проти інших громадян України, які перебувають під керівництвом Росії.

– Я писав це в контексті того, що зброя в руках українців і українців (з обох сторін конфлікту, – прим.). Просто мотивація у них різна. Хтось відстоює російські інтереси, а хтось українські.

Громадянство України, на той момент, було у обох (сторін конфлікту, – прим.). Зараз відбувається війна де–юре – громадянська війна. Де–факто – російська агресія. Тобто, вони керують нашими громадянами, яких ми чекаємо назад. Коли влада в Росії зміниться, тоді наші громадяни до нас повернуться, – сказав Віталій Кім.

Зазначимо, що війна на Донбасі – збройний конфлікт, який почався з вторгнення російських збройних формувань в квітні 2014 року на територію українського Донбасу. Конфлікт має статус міжнародного і є продовженням російської збройної агресії проти України. Ряд міжнародних організацій і країн виступили проти російської агресії в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: