Клімкін запропонував перевести Україну на латиницю

Клімкін запропонував перевести Україну на латиницю
Павло Клімкін

Міністр подав ідею для обговорення

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав обговорити ймовірне запровадження в Україні латиниці поряд з кириличною абеткою. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

За його словами, до такої ідеї його спонукала пропозиція історика та журналіста з Польщі Зємовіта Щерека.

«Зємовіт Щерек запитав, чому б Україні не ввести поряд з кирилицею латиницю. Наша мета – формування української політичної нації, тому маємо працювати на те, що нас об’єднує, а не роз’єднує», – написав міністр.

Клімкін додав, що бесіда про роль України в центральноєвропейській спільноті відбулася у понеділок, 26 березня, за участі журналістів, письменників та колишніх політиків.

«Я абсолютно переконаний, що Центральна Європа може повністю відродитися лише після звільнення України від пострадянськості. Лише в такому разі це буде цілісний, самодостатній та успішний проект», - уточнив він.

Нагадаємо, у 2017 році президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв оголосив графік переведення алфавіту на латиницю - у 2017-2018 рр. будуть підготовлені нові стандарти і підручники.

Довідка: Наразі серед слов’янських країн кирилицею користуються Україна, Білорусь, Росія, Македонія, Чорногорія, Сербія та Боснія і Герцеговина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: