Конфіскація російських активів: Кабмін ухвалив важливе рішення

Конфіскація російських активів: Кабмін ухвалив важливе рішення
Кабмін затвердив проєкт указу президента щодо конфіскації російських активів
фото з відкритих джерел

Уряд сформував список російських об’єктів, які підлягають конфіскації в Україні

Кабінет міністрів України затвердив проєкт указу президента про конфіскацію 903 об'єктів, які належать Росії. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

«Як і обіцяли, забираємо на користь України та українського народу російські активи. Робимо це системно і відповідно до всіх процедур. Ми не підмінюємо закон нашим бажанням, а реалізуємо це стратегічне завдання правовим способом. Конфісковані активи конвертуються у кошти, спрямовані на нашу оборону та відновлення», – сказав Шмигаль.

За словами прем'єра, уряд ухвалив рішення про конфіскацію російського майна та активів в Україні.

Зокрема, Кабмін затвердив проєкт указу президента, яким пропонується конфіскація 903 об'єктів, які належать Російській державі. За його словами, 79 позицій – це корпоративні права, 824 позиції – майно.

«Перелік об'єктів сформований: це сотні будівель, корпоративних прав, земельних ділянок та фінансових активів. Все майно поділено на три категорії: перша категорія – це майно, яке належить Російській державі, друга категорія – це активи, що належать підсанкційним громадянам та компаніям із Росії, третя категорія – це активи російських банків», – додав він.

Прем'єр наголосив, що сьогоднішнє рішення є першим кроком, а далі має відбуватися конфіскація активів Росії на заході.

Нагадаємо, раніше суд передав в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів корпоративні права 19 українських підприємств, які контролювалися російськими корпораціями. 

Також повідомлялося, що в Україні арештували активи дочірніх підприємств Російської Федерації на 2,1 млрд грн. Також накладено арешт на 46 об’єктів нерухомого майна, що є у їхній власності.

Читайте також: Конфіскація майна проросійських партій: що отримає держава?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: