На що витрачає державне фінансування «Батьківщина». Дослідження

На що витрачає державне фінансування «Батьківщина». Дослідження

Найбільше грошей партія витратила на оренду офісних приміщень, утримання автопарку та пропаганду

За 2017 рік Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» витратило 30,51 млн грн. Про це йде мова у дослідженні центру «Ейдос».

ТОП-5 видатків складають: оренда офісних приміщень і іншого нерухомого майна; оренда і утримання автопарку; пропаганда; видатки на Секретаріат; матеріальні витрати.

Власним коштом партії, а саме на 1,29 млн грн, були профінансовані витрати на соціальні виплати, такі як матеріальна допомога у зв’язку із вагітністю та пологами, оренда приміщення, банківське обслуговування, дизайн-проект, ремонт і купівля авто, оплата харчування та кави-брейку, оренда звукозаписувального і світлового обладнання тощо.

З бюджетних коштів 6,05 млн грн заплатили ТОВ «МЦ Файнанс» і ТОВ «Екотехпром», засновником яких є нардеп Олександр Абдуллін, за здачу в оренду партії власного нерухомого майна.

За оренду гаражів і складських приміщень «Батьківщина» віддала 102,4 тис. грн, а  утримання автопарку партії Тимошенко обійшлося платникам податків у 3,18 млн грн.

На утримання Секретаріату партією витрачено 3,98 млн грн, із них 253,9 тис. грн пішли на премії, решта – заробітна плата, що в середньому складає 3,9 тис. грн у місяць на одного працівника без врахування премії.

У 2017 році «Батьківщиною» 1,24 млн було витрачено на оплату туристичних послуг: бронювання готелів, авіаквитків, оренду ВІП-залів.

Понад 10 млн довелось витратити на оплату виступів представників партії на українських телеканалах, таких як «Інтер», «ICTV», «Новий канал», «СТБ» тощо. Інші витрати становили оплата системи супутникового відеоспостереження, виготовлення GPS-навігації, купівля канцелярських товарів, страхування, оплата програмного забезпечення, води, електроприладів, оплата обслуговування заходів, проведення соціологічних досліджень тощо.

За минулий рік «Батьківщина» отримала 29,18 млн грн державного фінансування, ще 2,39 млн грн доходу партії складають внески від фізичних та юридичних осіб, з яких 967,6 тис. довелось повернути, оскільки кінцевими бенефіціарними власниками деяких юридичних осіб, що здійснили внесок, були іноземці.

Нагадаємо, політична партія «Народний фронт» в 2017 році отримала найбільше коштів з державного бюджету серед всіх 352-х партій  – 113,8 млн грн.

Детальніше читайте: Партійна каса Тимошенко: «новий курс» старими шляхами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: