За два роки гроші «Народному фронту» переказала лише одна людина

За два роки гроші «Народному фронту» переказала лише одна людина

Шість тисяч гривень партії Яценюка пожертвував син екс-регіонала Анатолія Присяжнюка

Політична партія «Народний фронт» в 2017 році отримала найбільше коштів з державного бюджету серед всіх 352-х партій  – 113,8 млн грн. Натомість лише одна фізична особа пожертвувала партії Яценюка свої гроші за два останні роки. Про це йде мова у дослідженні центру «Ейдос».

Єдиний грошовий внесок в майже 6 тис. грн на користь партії за 2016-2017 роки зробив лише Олександр Присяжнюк, син регіонала Анатолія Присяжнюка, який був головою Київської обласної державної адміністрації за часів Януковича.

Попри низькі суми внесків від фізичних та юридичних осіб, значно зросла сума спонсорських матеріальних внесків на користь «Народного фронту»: якщо в 2016 році ця підтримка оцінювалась в 44 тис. грн, то в 2017-му – майже 450 тис. Під такими внесками у випадку цієї політичної сили маються на увазі оренда нерухомого майна вартістю нижче ринкової, коли юридичні та фізичні особи здають в оренду своє майно дешевше, ніж в середньому на ринку, або й взагалі надають безкоштовно.

Нагадаємо, партія «Блок Петра Порошенка» у 2017 році отримала в свою скарбницю 112 мільйонів гривень, окрім того, 133 тисячі (що менше у 800 разів) – надійшло від фізичних та юридичних осіб.

Детальніше читайте: Вища математика «Народного фронту». За два роки гроші партії Яценюка переказала одна людина

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: