Набув чинності закон про Єдину е-систему у сфері будівництва

Набув чинності закон про Єдину е-систему у сфері будівництва

Однак ряд норм документа набудуть чинності пізніше

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг в сфері будівництва і створення Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва».

Документ був опублікований у виданні «Голос України» 16 листопада.

Відповідно до закону, документ набуває чинності з 1 грудня 2019 року. Однак ряд його норм набудуть чинності пізніше.

Так, законом передбачене створення Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва в складі містобудівного кадастру, подання документів в електронній формі для отримання усіх адміністративних та інших послуг у сфері будівництва, а також отримання таких послуг в електронній формі 24 години на добу 7 днів на тиждень.

Також у ньому прописане скорочення переліку документів, що подаються для отримання адміністративних послуг у сфері будівництва, і введення електронної взаємодії між державними електронними інформаційними ресурсами, суб’єктами надання адмінпослуг у сфері будівництва для отримання адміністративних послуг за принципом «єдиного вікна».

Документом передбачена оплата адмінпослуг у сфері будівництва, штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності за допомогою електронної системи.

Проект закону передали на підпис главі держави Володимиру Зеленському 29 жовтня. Згідно з даними парламенту, президент схвалив закон 14 листопада.

Як повідомлялося, у Кабміні назвали кінцевий термін для добровільного об’єднання громад.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: