Парубій відкидає можливість зміни мовної статті закону про освіту

Парубій відкидає можливість зміни мовної статті закону про освіту

Мовна стаття залишиться в ухваленій редакції

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує, що жодних змін до сьомої статті закону про освіту вноситись не будуть. Про це інформує прес-служба Верховної Ради.

Голова Українського парламенту повідомив, що мав розмову з представниками Венеціанської комісії, - «і було узгоджено, що сьома стаття закону про освіту змінюватись не буде».

«Вона залишиться в ухваленій редакції», - сказав він на конференції до Дня місцевого самоврядування на Львівщині.

Спікер нагадав, що перед ухваленням закону про освіту відбувалися круглі столи, учасники яких не могли дійти спільної думки, «тому під час розгляду закону про освіту ним було створено робочу групу, завдяки чому змогли вийти на компромісне формулювання, яке з одного боку, захищає мову національних меншин, а з іншого - робить обов’язковою умовою для всіх вивчення державної мови».

Раніше повідомлялося, що Венеціанська комісія закликала Україну внести зміни у мовну статтю українського закону про освіту щодо російської мови.

Нагадаємо, Венеціанська комісія сьогодні прийняла рішення щодо мовних положень нового Закону України «Про освіту».

Венеційська комісія також рекомендувала Україні «видовжити» перехідний період для імплементації мовної статті.

Читайте також інтерв'ю члена Венеційської комісії Сергія Головатого: Навчання виключно мовою нацменшин? Такого не допускає жодна країна Європи!

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: