Полторак пішов з військової служби, але продовжить очолювати Міноборони

Полторак пішов з військової служби, але продовжить очолювати Міноборони

Порошенко знайшов заміну військовому Полтораку на чолі Міноборони, ним буде цивільний Полторак

13 жовтня міністр оборони України Степан Полторак пішов у відставку. Президент України Петро Порошенко прийняв відставку міністра. Про відставку міністра було оголошено під час урочистих заходів з нагоди Дня захисника України.

«Генерала армії України Степан Полторак подав відповідний рапорт, а я його прийняв - про звільнення із військової служби. Але цінуючи значний внесок Степана Полторака у відродження ЗСУ, запропонував йому продовжити керівництво оборонним відомством вже у якості цивільного міністра», - цитує президента Прямий канал.

Генерал армії України Степан Полторак залишає військову службу. Відповідно до вимог Закону України «Про національну безпеку України» вже з 1 січня наступного року посаду міністра оборони України має посідати цивільна особа, пояснив президент.

«Закон, узгоджений з нашими партнерами по НАТО, передбачає можливість призначити Степана Полторака цивільним міністром оборони України після залишення ним військової служби. Отже моє рішення цілком і повністю відповідає букві і духу цього Закону», - підкреслив Порошенко.

Президент вручив Степанові Полтораку Орден Богдана Хмельницького першого ступеня.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: