Вибухи на Чернігівщині: рятувальники розповіли про ліквідацію наслідків інциденту

Вибухи на Чернігівщині: рятувальники розповіли про ліквідацію наслідків інциденту
Фото: Facebook ДСНС України

У раойні пожежі на складі боєприпасів працює зведений загін ДСНС у кількості 27 одиниць техніки та 100 чоловік особового складу

Протягом усього часу з моменту виникнення вибухів на території 6-го Арсеналу поблизу міста Ічня Чернігівської області підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій ліквідовано чотири пожежі. Про це розповів під час брифінгу у селищній раді Парафіївської ОТГ Перший заступник Голови ДСНС Олег Мельчуцький.

Він додав, що було створено зведений загін піротехнічних підрозділів, який буде виконувати завдання з розчищення місцевості від вибухонебезпечних предметів.

«Стосовно дій підрозділів ДСНС, які зосереджені у місці надзвичайної ситуації, то від ДСНС залучено зведений загін у кількості 27 одиниць техніки та 100 чоловік особового складу», - сказав Мельчуцький.

Він додав, що в 16-ти кілометровій зоні будуть проведені роботи з очищення території від вибухонебезпечних предметів, щоб населення могло повернутися до нормальних умов життя.

За його словами, зараз в оперативному порядку піротехнічні підрозділи виконують завдання з розмінування.

Станом на 11:00, на території складу спостерігалась пожежа та вибухи з різною інтенсивністю. Всього було евакуйовано 12,3 тис. осіб, залучено 35 автобусів.

Працівниками нацполіції здійснюється патрулювання населених пунктів. Взято під охорону об'єкти критичної інфраструктури.

Всього до ліквідації наслідків залучено 110 одиниць техніки та 500 осіб.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала в Facebook, що на місці працюють 6 бригад екстреної медичної допомоги.

«Людей, які перебували в Ічнянській Центральній районній лікарні евакуюють до медзакладів в Парафіївці та найближчих населених пунктів. Загалом евакуйовано 163 пацієнти», - повідомила Супрун.

Нагадаємо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Закрито повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

За фактами вибухів на Чернігівщині військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Причиною пожежі могла стати диверсія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: