Вибухи в Ічні: СБУ назвала три версії, диверсія — основна

Вибухи в Ічні: СБУ назвала три версії, диверсія — основна
Пожежа на складі боєприпасів в Ічні

СБУ загалом розглядає три версії причин виникнення пожежі на складі боєприпасів

Служба безпеки України вважає диверсію основною версією пожежі на складі боєприпасів поблизу міста Ічня у Чернігівській області.

Про це повідомила прес-служба адміністрації президента України.

Зазначається, що СБУ загалом розглядає три версії причин виникнення пожежі на складі боєприпасів, яка спричинила вибухи снарядів.

«Основна з них — вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга — порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя — навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів», — йдеться у повідомленні.

За словами речника Генпрокуратури Андрія Лисенка, наразі на місці події працює група військових прокурорів, яка зокрема допитує вартових воєнізованої охорони Збройних сил, які здійснювали безпосередню охорону території зберігання боєприпасів, та інших свідків.

Раніше військова прокуратура порушила справу за .3 ст. 425 Кримінального кодексу України —  недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

Нагадаємо, у Чернігівської області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони.

Закрито повітряний простір у радіусі 30 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Президент України Петро Порошенко викликав силовиків для доповіді в зв'язку з вибухами на арсеналі на Чернігівщині. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відправився в Чернігівську область.

У Києві організували пункт збору допомоги для постраждалих після вибухів. Кияни можуть принести необхідні речі за адресою м. Київ вул. Малишка 25/1 приміщення спілки ветеранів АТО Дніпровського району (поруч з метро «Дарниця»), потрібні: матраци, ковдри, пледи, подушки, теплий одяг, взуття, питна вода. Продуктів вистачає, кошти не приймають, зазначили у Київраді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: