Порошенко: Ми маємо будувати нашу церкву з любов’ю

Порошенко: Ми маємо будувати нашу церкву з любов’ю
Порошенко наголосив, що держава не буде втручатися у питання приналежності громадян до релігійних конфесій
Фото: Главком / Станіслав Груздєв

Президент переконаний, що влада не має вказувати людям, де молитися

Президент Петро Порошенко на підсумковій прес-конференції, що зараз триває у Києві, відповів на питання, щодо приналежності культових споруд, що нині належать Московські церкві в Україні.

Як інформує «Главком», Порошенко наголосив, що держава не буде втручатися у питання приналежності громадян до релігійних конфесій і та прав власності храмів. «Ми маємо будувати нашу церкву з любов’ю», - озвучив свою пропозицію глава держави. Він пообіцяв, що нова помісна церква не буде державною церквою, якою є РПЦ у Росії.

Раніше Порошенко позитивно оцінив дії спецслужб у день проведення Собору.

«Як ви помітили вчора не було жодних ексцесів. Плани (у противників автокефалії, - «Главком») були наполеонівські: мали привезти бабусь, влаштувати хресні ходи. Це - демократія, але якщо хтось намагався пронести вибухові речі, це було зупинено. Біла проведена відповідна робота. Місія спецслужб виконана на тверду четвірку з плюсом. За п’ятибальною системою», - підвів підсумок глава держави.

Нагадаємо, 15 грудня на Об’єднавчому соборі у Києві обрали голову єдиної Української православної церкви, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній.

Президент Петро Порошенко повідомив, що мав розмову з Константинопольським патріархатом у неділю, 16 грудня. За його словами, патріарх Варфоломій надає проведеному Об’єднавчому собору високого значення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: