Президент Туркменістану привітав Зеленського з перемогою на виборах

Президент Туркменістану привітав Зеленського з перемогою на виборах
Новообраний президент України Володимир Зеленський
Фото: Главком

Гурбангули Бердимухамедов направив офіційного вітального листа обраному президенту України

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов привітав Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах в Україні.

Відповідний лист було направлено 1 травня, повідомляється на сайті посольства Туркменістану в Україні.

 «1 травня 2019 року президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов направив офіційного вітального листа обраному президенту України Володимиру Олександровичу Зеленському з нагоди обрання на найвищу державну посаду», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 30 квітня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати виборів після підрахунку всіх протоколів з мокрими печатками.

Переможцем визнаний Володимир Зеленський, за нього проголосували 13 541 528 виборців (73,22%). За Петра Порошенка - 4 522 450 (24,45%).

У прес-службі Зеленського заявили, що вже чекають на інавгурацію.

Слід зазначити, що офіційним оголошенням результатів виборів президента є опублікування результатів виборів у газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр».

Після цього починається відлік 30-денного терміну, коли новообраний президент має вступити на пост. Спікер Андрій Парубій має визначити дату урочистого засідання Верховної Ради. На цьому засіданні  Зеленський складе присягу народові в присутності голови Конституційного суду. Потім представник ЦВК вручить Зеленському посвідчення президента України.

Чинний президент України Петро Порошенко у телефонній розмові привітав Володимира Зеленського з офіційними результатами виборів і домовився з ним про зустріч.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: