Рада перенесла зустріч керівників фракцій із силовиками. Названа нова дата

Рада перенесла зустріч керівників фракцій із силовиками. Названа нова дата
Пресслужба не уточнила причини перенесення наради
фото: пресслужба ВР

Нарада буде стосуватися безпекової ситуації всередині та довкола України

Закрита зустріч керівників парламентських фракцій та груп із силовиками з приводу загрози вторгнення Росії сьогодні не відбудеться. Зустріч перенесли на понеділок, 14 лютого. Про це журналістам повідомили в пресслужбі голови Верховної Ради Руслана Стефанчука.

«Наради сьогодні не буде. Вона перенесена на завтра», – сказали в пресслужбі спікера парламенту.

Зазначається, що завтрашня нарада запланована на 16:00. На нараді буде головувати секретаря РНБО Олексій Данілов. Нарада буде стосуватися ситуації всередині та довкола України.

На завтрашню нараду запросили керівництво Ради, представників депутатських фракцій та груп, голів комітетів ВР з питань нацбезпеки, з питань правоохоронної діяльності, з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Кого планували заслухати сьогодні на нараді:

  1. міністра оборони Олексія Резнікова;
  2. міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського;
  3. главу СБУ Івана Баканова;
  4. керівників розвідок;
  5. главу НБУ Кирила Шевченка;
  6. міністра фінансів Сергія Марченка.

Також нараду планували запросити прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Нагадаємо, закрита зустріч лідерів парламентських фракцій з керівництвом силового блоку та розвідки планувалася на 13 лютого. Про це повідомив лідер «Європейської Солідаоності» Петро Порошенко після наради у голови Верховної Ради. Як відомо, нарада була скликана на вимогу «Євросолідарності» та «Голосу».

П’ятий президент також повідомив, що у парламенті має бути створений антикризовий штаб для ухвалення оперативних рішень.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у п'ятницю, що російське вторгнення в Україну «може початися в будь-який час», в тому числі під час зимової Олімпіади в Пекіні, і Сполучені Штати продовжують «бачити дуже тривожні ознаки російської ескалації».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: