Росія готова розвернути бойові дії на морі та десантну операцію - експерт

Росія готова розвернути бойові дії на морі та десантну операцію - експерт
Прикордонні кораблі РФ 25 листопада 2018 року скоїли агресивні дії проти українських кораблів

Майже сотня кораблів і катерів Чорноморського флоту Росії і ФСБ знаходяться у водах Азовського моря

Атакуючи українські кораблі і захопивши українських моряків, Москва заступила за червоні прапорці. Про це у своїй статті для Dt.ua пише директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння. Валентин Бадрак.

На його думку, війна, причому не з закамуфльованими під бойовиків російськими угрупованнями, а зрозумілим, добре озброєним противником, готовим до масованих ударів, стала так само близька, як восени 2015 року.

«Особливо вразливим виявилося море, де російська стратегія приймає характер зашморгу, що поступово стягується. «Повзуча» анексія Азовського моря, блокування портів, таємна або явна експлуатація українських територіальних вод, багатоходові провокації з метою почати бойові дії на морі, і навіть масштабна десантна операція — зовсім не ілюзії, а цілком реальний логічний ланцюжок. Його ланки можуть додаватися всякий раз, коли на політико-дипломатичному фронті Путін буде терпіти провал...» - зазначив Бадрак.

Він вважає, що для України ситуація набуває екзистенційного характеру.

«Майже сотня кораблів і катерів Чорноморського флоту Росії і ФСБ знаходяться у водах Азовського моря. Майже половина з них може повноцінно виконувати всі завдання. У той же час Україна має в морі всього чотири судна. Ці слова командувача Військово-морськими силами України Ігоря Воронченка сказані напередодні 2019 року, — зазначив експерт. — Такі вихідні дані, серед іншого, виправдовують в очах суспільства обмежені можливості реагування на подальшу агресію Кремля. Але чи виправдовують вони стратегію влади у сфері побудови оборони країни протягом п'яти років війни? Щоб зрозуміти це, варто вникнути в деталі».

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада 2018 року скоїли агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських кораблі в Керченській протоці, на борту яких були 24 моряки.

Усі захоплені РФ українські моряки назвали себе військовополоненими.

Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що район Азовського моря становить особливий інтерес для Росії в плані подальшого військового просування на територію України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: